dimarts, 11 de setembre del 2007

Sortida al Corredor

El passat 9 de setembre varem fer una excursió al Parc Natural del Corredor-Montnegre. Amb nens es complicat caminar i va ser una sortida amb cotxe però el fet es sortir i disfrutar.

Abans d'arribar a Vallgorgina hi ha un trencall a ma dreta que indica la entrada al Parc Natural, i des d'aquí en surt una pista apta per tot tipus de cotxes (i per desgràcia, també per a quads!!!).


Al cap d'uns 10 minuts, cal aturar-se i estirar les cames tot arribant-se al Dolmen de Pedra Gentil.



Explica la llegenda que antigament, cada dissabte, les bruices, pujades a la seva escombra voladora, arribavan al Dolmen per a preparar una olla màgina de herbes verinoses, seps i escorpindes del Montnegre i del Corredor.

La Maria i la Marina van estar buscant tota l'estona les bruixes i no les van trobar, potser estaven dormint ;-)


Retornant a on hem deixat els cotxes, podem arribar caminant a Santa Eulàlia de Tapioles. Una esglèsis en runes però que en el seu temps deuria ser molt important.


Llàstima que aquests tresors no es conservint i mica en mica es vagi perdent tot.


Continuant pista amunt trobem el Santuari del Corredor, un lloc a on podem trobar un centre d'informació del parc i un restaurant per esmorzar, dinar o simplement pendre alguna cosa. Però el millor de tot és l'esplanada que hi ha al davant. Una planicia perquè els nens corrin amunt i avall i aixó no té preu.

Desprès de dinar varem aprofitar la tarda per visitar Breda, ja que quedava molt a prop.

Un cop a Breda vaig fer unes quantes fotografies als llocs emblemàtics de 'Ventdelpla'.