dilluns, 22 de setembre del 2008

Conèixer el futur

Llegia avui a google.dirson.com una post sobre la creació d'un blog per part d'un fundador de Google, en Sergey Brin.

El blog anomenat too, joc de paraules que fa referència al nombre 2 (two en anglès) contraposant-se al nombre googol (un 1 seguit de 100 zeros) d'on prové el nom Google, el co-fundador de Google intenta expressar els seus pensaments, idees, ...

El que més m'ha sorprès, i d'aqui l'entrada d'aquest blog, és el segon missatge del blog: LRRK2.
En aquest missatge, un dels homes més rics del món, afirma que té una mutació en el gen LRRK2 que li provoca que tingui un percentatge d'entre un 20% i un 80% de generar l'enfermetat de Parkinson.

Va realitzar-se la prova de l'ADN a l'empresa 23andMe que es propietat de la seva dona i a on Google ha invertit molts milions de dòlars.
Aquesta empresa ofereix per uns 400$ (276 €) el teu mapa genètic el cual et permet conèixer si pots tenir més de 80 malalties, els teus antepassats o, potser el més típic, proves de paternitat.

Saber el que ha de venir pot ajudar a preparar-te i a minimitzar els efectes, però també pot crear-te una angoixa que no et permeti viure.

¿Ens agradaria saber quan i com morirem?

Sóc de l'opinió que la ignorancia fa la felicitat, però aquest cop m'agradaria conèixer el que diu el meu genoma, en definitiva preparar-me.

I vosaltres (si és que hi ha algú ;-), us agradaria saber quin risc podeu tenir de patir certes malalties?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi també m'agradaria saber-ho...ja ho hem parlat alguna vegada...faria allò que deixem "per més endavant"...encara que moltes vegades sabem que no ho farem.
Per cert...dubto que el que escriu o qui llegeixi a aquest blog vulgui ser feliç amb la ignorancia.
Laura.

Anònim ha dit...

Doncs, com hem comentat aquest matí, jo crec que si.... ja que pots perpar el teu organisme per anticipar-se a la possible malaltia.
M'apunto el nom de l'empresa i li dóno cinc voltes!!
A reveure, Tobías.

Albert ha dit...

UUUUFFFF!!!!!! Què c...., com diria un altre, amb quines preguntetes surts el dilluns, eh?. Per cert, espero que tot bé.
Doncs a mi em sembla que no m'agradaria pas saber-ho, i no es tracta de viure ignorant o de ser o no feliç amb la ignorància, crec. Les coses sempre han anat així, d'aquí la gràcia del futur. Tot i que també, per certes coses, podria ser útil.
La veritat és que no tinc ganes de fer-me proves per trobar no sé què... almenys ara per ara.

Anònim ha dit...

Doncs que vols que et digui...a vegades penso que seria interessant saber què ens depara el futur però, si t'ho pares a pensar potser es millor no saber-ho. El que tinc clar es que el futur està escrit i que el que ha de ser, serà!
Mercè

Anònim ha dit...

Joer, aquesta tia està a tot arreu!

Anònim ha dit...

M'agrada la valuosa informació que s'ofereix als seus articles. Puc marcar el seu weblog i compten amb els meus fills de prova fins aquí en general. Estic una mica positives que seran informat bastant un munt de coses noves aquí que ningú!